Les barres d’Aragó


Es de sobra conegut la afició dels Beuteristes a inventar contes i fabules.
Se que resulte repetitiu, pero es que per mes que busque, no conseguixc trobar ni un sol document que aclarixca de forma clara l’orige real de les barres aragoneses.

Pero per mes que pretenguen els catalans donar orige de les barres en la persona del comte Ramon Berenguer. Una volta demostrada la mentira sobre les barres del Pilos.

Segons el conte oferit pels nous Beuteristes, El regne d’Arago, no tenia ensenya ni senyera, i va ser Ramon Berenguer IV el que li va regalar als Reis d’Aragó les barres de Catalunya.
Fins aci, tot podria pareixer normal, de no ser per dos qüestions casi sense importancia.

Per una banda, que Catalunya, no existia en eixe temps, soles existien uns comtats espanyols per l’ubicació, pero perteneixents i vassalls del Rei de França. D’ahi, l’orige franc de tots els seus comtes.
Pero aço no es tot, ya que en els retrats de l’epoca de Ramon Berenguer (1113-1162), se’l pot reconeixer, batallant, com va viure. I en una bandera, que, de no ser per que diuen que son quatre barres, yo juraria que es una creu i Santa Eulalia patrona i protectora dels comtes de Barcelona.

I aixo es un fet, per que fins en dates posteriors, no soles no apareixen les quatre barres dins dels comtats, si no que l’emblema dels reis d’aragó seguixen seent les dos barres.

L’atre pero, vindria tret dels estudis dels verdaders historiadors, que junten l’aparició de les barres, en el viage de Sancho Ramirez (1042-1094) a Roma en 1068 per a consolidar aixina el jove Regne d’Arago oferint-li vassallage al Papa, vassallage documentat inclus en la quantia de 600 marcs d’or al any.

Juntant, que des de el 1068 venen estant presents les barres en l’heraltica dels reis d’Arago, i que fins al 1150, o apareix la figura de Ramon Berenguer, i que ademes este, no va ser mai Rei.
Mos trobem en que una volta mes els Beuteristes moderns, aprofitant buits de l’historia, manipulen tot lo manipulable, no soles per a llevar-li les barres a Arago, si no per a fer que tant Valencia com Balears li servixquen vassallage com hauria volgut que ocorrira en tots els punts de l’historia.
I es que com dia ma yayo, els rics, poden fer realitat fins la mentira, i en dines ben donats fins la mes pura de les dones acaba embrutà.

Anuncis

Quant a Jose

Naixcut en Valencia, vaig ser criat en dos pobles dels que soles he arreplegat lo bo, encara que lo mal ha segut, per desgracia, lo que mes m'ha marcat. Done gracies als meus enemics, per que d'ells he deprés a rectificar els meus errors.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aragó, pancatalanisme, valencianisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s